18. marraskuuta 2008

Vauvanvaatteita

Olin sunnuntaina vauvakutsuilla ja vein tuliaisiksi tällaisen setin. Se on joulukuussa syntyvälle Leevi-vauvalle ja sisältää villapaidan, myssyn ja kaksi paria tossuja (toisista lisään kuvan myöhemmin). Lanka on Menitasta ostettua Grignascon Flavia Babya eli 100% merinovillaa, tosi pehmeää. Puikkoina oli koko 2,5. Kummallista oli, kun laitoin testiksi valkoisen myssyn pesukoneeseen ja kuivariin ja tuli oli oikein hieno, mutta villapaidan kanssa meinasi käydä huonosti. Vihreä versio täysin samasta langasta hiukan huovuttui koneessa, mutta ei onneksi mennyt täysin pilalle. Kannattaa siis testata kaikki värit, jos meinaa pestä koneessa!

Villatakin ohje löytyy täältä (myssyn ohjetta muokattu ja tossut mukailtu Suuren Käsityölehden aikuisten tossujen ohjeesta).

5 kommenttia:

  1. Laitoitko sä tuon villapaidankin kuivaajaan, ehkä muodonmuutos johtui siitä (vihreä lanka ei tykkää lämmöstä???) Tosi söpöt noi kuitenkin on :)

    VastaaPoista
  2. Ei kun se huopui jo siellä pesukoneessa :)

    VastaaPoista
  3. Aivan mielettömän ihana vauvanvaatesetti!

    Mistä olet hommannut nuo napit? En ole itse vielä saanut yhtään neulosta viimeisteltyä aivan loppuun asti; kaikista puuttuu vähintäänkin napit.

    Niin muuten, neuleiden viimeistely tosiaan on ikävää puuhaa! En ole varma mitä teen väärin mutta tuntuu että joko saumat on erittäin paksut tai sitten ainakin erittäin rumat; ikinä ei ole tullut niin nätin tasaisia saumoja kuin malliohjeissa on.

    VastaaPoista
  4. No sieltä Menitastahan nuokin on :)

    Mulla on vähän sama ongelma niiden saumojen kanssa, aina näyttävät oikealta puolelta katsottuna rumilta. Katselin vähän kaverin neulontakirjasta vinkkejä, mut en oo vielä päässyt kokeilemaan niitä käytännössä...

    VastaaPoista