21. marraskuuta 2008

Palmikkosukat ja Pohjoismaiden suurin lankakauppa

En ole aiemmin juurikaan neulonut palmikoita, joten oli jo korkea aika kokeilla. Ihastuin pitkävartisiin harmaisiin palmikkosukkiin ja ne osoittautuivat yllättävän helppotekoisiksi, vaikka aluksi laskuissa pysyminen tuntuikin hankalalta. Ohje on jälleen kerran Novitan ja taitaa olla vapaasti saatavilla myös ei-jäsenille. Lanka on harmaata 7 veljestä ja sukkapuikot nro 3½.


Olinpa tänään myös auttamassa kaveria muutossa Pukinmäessä ja paluumatkalla päätin poiketa Hesarissa mainostettuun Pohjoismaiden suurimpaan lankakauppaan Oulunkylän ostarilla. Putiikki taitaa olla nimeltään Lankamaailma Nordia. Liikkeessä oli paitsi hurjat määrät ihania lankoja ja käsityötarvikkeita, myös valmiita neuletöitä. Ilokseni myös ei-villaisia lankoja löytyi hyvä valikoima. Kaupasta tarttui taas mukaan monta kerää lankaa josta varmasti keksin jotain neulottavaa :). Lisäksi ostin pienen ristipistotyön, koska sitä en ole koskaan kokeillut. Liikkeestä saa myös yli 15 euron ostoksesta aina vähintään yhden kerän lankaa kaupan päälle; valitettavasti tällä kertaa kaupanpäällinen oli käsittämättömän rumaa oranssi-ruskea-sinistä (sic!) villalankaa. Kannattaa käväistä joskus katsomassa, ostari on ihan Oulunkylän aseman vieressä :)

3 kommenttia:

  1. Juu, näkyy myös ei-jäsenille tuo ohje. Sopii hyvin toi harmaa väri, noi ohjeen kuvassa olevat valkoiset ei näytä niin hyviltä, niissä se palmikko jotenkin korostuu ihan liikaa. Jäin sit surffaamaan noita muitakin ohjeita tuolla, ihan kokeiltavia. Ainakin toi haarukkapitsi täytyy kyllä joskus opetella!

    VastaaPoista
  2. Ihanat :) Mulla alkaakin parin viikon päästä sopivasti harjoittelu Oulunkylässä...

    VastaaPoista
  3. Kauniit sukat! Ihastelen ennen kaikkea sun käsialaa; miten ihmeessä saatkaan noin tasaista neulosta!

    Hesarissa tosiaan oli pieni juttu tuosta uudesta lankaliikkestä. Itseäni kauhistuttaa mennä sinne kun ei kuitenkaan selviä sieltä ostamatta lisää lankoja - ja nykyiselläänkin niitä on jo monta kassia odottamassa neulomista :)

    Toisaalta ihastuin tuohon Lankaliike Menitaan jossa sai erittäin erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua (täysin erilaista mitä pyöräkaupoissa!), ehkä sitä tulee jatkossa suosittua vain sitä (ei ole niin kaukanakaan).

    VastaaPoista