10. marraskuuta 2008

Kaulaliina

Sain joskus vuonna 1 ja 2 anopilta kassillisen 7 veljekseksi epäilemääni lankaa, josta yritin sitten saada aikaiseksi hameen. Se ei kuitenkaan tässä vuosien varrella ole valmistunut, joten päätin aloittaa jotain helpommin lähestyttävää. Yllykkenä toimi Tarun, Jennin ja Sarin lisäksi äidiltä viime vuonna joululahjaksi saamani Neulojan käsikirja, jossa on "160 mallineuletta käsityön ystäville" (saa lainata :)). Teki mieli heti kokeilla kaikkea, mutta kaulaliinan pakerrettuani hairahduin kuitenkin aloittamaan sukat, joiden malli on niin ikään äidiltä saadusta Kotiliedestä...Löysin muuten lankakassia penkoessani myös vanhan pipoyritelmäni, joten Lauri ainakin on vielä kotikutoista pipoa vailla :D

6 kommenttia:

  1. Ihana kaulaliina! Näyttää kyllä aika ohuelta ollakseen 7 veljestä.... Minkä numeroisia puikkoja käytit? 3?

    VastaaPoista
  2. Puikot oli 4:t, mut toi näyttää siksikin niin ohuelta, että silitin höyryllä saadakseni sen pysymään suorana :) Luonnossa leveys 27 cm / 55 s.

    VastaaPoista
  3. Hui... joo ehkä katsoin enemmän silmukoita ja niissä varmaan perspektiivi hämää. Tai sitten sulla on todella tiukka käsiala. Mutta nätti kuvio joka tapauksessa :)

    VastaaPoista
  4. Sanoisin, että lanka ja käsiala on suunnilleen samat kun noissa sun neulomissa sukissa (kärkiosan sileä neule), mutta riepu muutti kyllä melkoisesti muotoaan silitysraudan alla :)

    VastaaPoista
  5. Sainpas mäkin katsottua lähempää, tosi hieno kaulaliina on, kiva kuvio :)

    VastaaPoista
  6. Musta erityisesti tosta reunasta tuli hauska :) Kuvio on sileän neuleen seassa toistuva 1 o, 2 o yhteen x3, *langankierto puikolle, 1 o*, toista *-* vielä 4 kertaa, langankerto puikolle, 2 oikein yhteen x3 + loppuun 1 ylimääräinen 1 o. Kai, itselläni oli siitä ruutupiirros...

    VastaaPoista