4. joulukuuta 2008

Lisää vauvanvaatteita


Lähetin eilen Hollantiin lokakuun puolivälissä syntyneelle poikavauvalle villatakin ja tossut joululahjaksi. Toivottavasti sielläpäin on riittävän kylmää niiden käyttämiseen. Villatakki on neulottu Dropsin ohjeella, samoin kuin tossutkin. Molemmat ohjeet olivat tosi helppoja ja mielestäni lopputulos oli ainaoikeinneuleeksi yllättävänkin hieno. Varsinkin takki näytti pitkään silmissäni niin kivalta, että oikein harmitti kun ei ole omia lapsia. Päätin kuitenkin lopulta luopua niin takista kuin vauva-aikeista, ainakin toistaiseksi. Lankana oli samainen Flavia Baby kuin Jenninkin viime vauvanvaatteissa, yhdessä kun kävimme lankoja hamstraamassa.


Tekeleeni saaneen vauvan äiti on kova Muumi-fani, joten muumit tuntuivat luonnolliselta valinnalta takin koristeiksi. Virkkasin Muumit yritys-erehdys -metodilla 2,5 mm koukulla Novitan hypisteltävänpehmoisesta langasta, jonka nimeä en muista (vyöte tietenkin hukkui...). Samalla langalla päällystin myös takin pienet napit virkkaamalla ja tein yhteneväisyyden vuoksi nuo pallokoristeet tossuihin.

5 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Noi pallot sukkien päissä on aivan ihanat!!
    Tosi söpö setti tuli :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat! Ymmärrän hyvin miksi niistä oli vaikea luopua...

    VastaaPoista
  4. Lahjan saajan äiti tykkäsi myös kovasti lahjasta (värivalintani oli eittämättä tähän tähdännyt). Takki on kuulemma vielä hieman liian iso, mutta Hollannissa on kylmin kausi joulukuun lopusta helmikuun loppuun, joten toivottavasti se jossain vaiheessa on sopiva. :)

    VastaaPoista
  5. Hullaannuin tuosta pikkuisten tossujen ohjeesta niin, että tein niitä vielä kahdet lisää (kaksosille). Ohje toimi hyvin myös kaksinkertaisella Novitan Luxus Wind langalla.

    VastaaPoista