14. joulukuuta 2008

Lankaenkeli kuusenkoristeeksi - ohje!




Vielä ehdit väkertää jouluksi koristeet kuuseen tai pienet lahjat kavereille! Tässä tulee ohje lankaenkeliin, joka on aikaisemmin julkaistu Q-kautisessa 6/2007.













Tarvikkeet:
-valkoista villalankaa
-sakset
-tulitikkuaski
-kynä
-valkoista/kimaltavaa paperia














Aloita kiertämällä villalankaa tulitikkuaskin pidemmän sivun ympäri kuvan mukaisesti n. 40 kierrosta. Leikkaa lanka poikki ja ujuta kieputettu lanka pois askin ympäriltä.














Ota n. 20 cm langanpätkä ja työnnä se koko lankanipun lävitse, tee umpisolmu. Sido langanpäät yhteen; näin saat enkelille ripustuslenkin.















Seuraavaksi tehdään käsiosa. Käytä nyt tulitikkuaskin lyhyempää sivua ja kieputa lankaa sen ympäri n. 20 kierrosta. Katkaise lanka ja irrota tulitikkuaskista.














Seuraavaksi enkelille tehdään pää. Ota n. 10 cm pituinen langanpätkä, purista vartalo-osan yläpäästä (pää, johon sidoit ripustuslangan) n. 1 cm:n pituinen osa ja kieputa lankaa enkelin "kaulan" ympärille. Sido ja piilota langanpätkät helman sekaan.














Piirrä paperille haluamasi muotoiset siivet ja leikkaa ne irti. Tärkeää on jättää siipien väliin n. 1 cm levyinen vaakasuora osa, joka helpottaa kiinnittämistä.














Käsiosan molempiin päihin erotetaan osiot langanpätkillä, kuten pääkin tehtiin.














Ujuta käsiosa vartalon läpi heti pään alapuolelta. Ota n. 40-50 cm pitkä pätkä lankaa ja kieputa sitä ensin vyötärölle, sitten henkselimäisesti ja ristiin muutama kierros.















Lisää siivet paikalleen ja kieputa henkselimäisesti ristiin niiden ympäri.















Piilota kaikki langanpäät helman sisään. Helman loopit voit leikata saksilla auki tai jättää suljetuiksi kierroksiksi, näin saat hieman erilaisen vaikutelman.



















Enkeleitä voit tehdä vaikka minkä värisistä langoista ja myös siipien muodon muutoksilla saat vaihtelua. Lisäksi voit koristella enkeliä erilaisilla kimaltavilla nauhoilla, tee esimerkiksi sädekehä!

Hauskaa joulua kaikille!
Toivottaa Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti