28. helmikuuta 2009

Vielä jouluisia lämmikkeitä...

Mietiskelin joulun alla, mitä voisin tehdä LankaMaailman 50g kaupanpäällisestä. Kerä sattui olemaan anopin värinen, ja neuloin sitten hänelle joululahjaksi Kristel Nybergin ohjeella (Ulla) Marylka-kämmekkäät. Aiemmista sukista jäi Cool Flamme Tweedia vastaava määrä yli, joten siitä tein itselleni samaa ohjetta muokaten kuvan kämmekkäät.



Tarvitsin myös uudet, siistimmät säärystimet, joten ostin kerän ruskeaa seiskaveikkaa. Alareunaan virkkasin vähän koristetta ja pienet kukkaset. Ne kylläkin voisivat olla laajemmalta alueelta kiinni, roikkuvat hassusti, mutta enpä ole saanut aikaiseksi niitä säätää :)

26. helmikuuta 2009

Ensimmäinen neulottu pitsihuivi!


Näin Sokoksella Novitan kevään uutuuden, Wave-langan (viskoosi-pellava), joka huusi hyllystä, että tee minusta pitsihuivi!
Eihän se sitten auttanut kuin tehdä niinkuin käskettiin...




Waven sävy on pronssi, puikot 4,5 mm pyöröt (80cm). Ohjeena Vilman Sisäinen Villapaita -blogista upea Sagittaria.

21. helmikuuta 2009

KUTSU! Ajankohta tarkennettu!

Huomio blogaajatoverit!

Itseäni ja anamnestisesti myös muita vaivaava ongelma on neuletöiden viimeistely. Siispä olen päättänyt pitää yhteisen Viimeistely-illan.

Säännöt ovat seuraavat: mukaan saa ottaa vain valmiita mutta viimeistelemättömiä töitä, toissijaisesti myös ikuisuusprojekteja, joissa itse neulominenkin on vielä kesken.



Täältä löytyy viimeistelyavuiksi ompelukone (vuorien tms. ompeluun, tuo omat langat, jos värillä on väliä), vanua (esim. kilpikonnan täyttämiseen...), ompelutarvikkeet, muutama satunnainen nappi ja parsinneuloja (näistä tosin saattaa olla kysyntää, joten varmempaa jos tuot oman).

Lisäksi tarjolla on keittoa (jotta pääsen vihdoin käyttämään häälahjaksi saatuja isoja hopealusikoita).

Ajankohta olisi lauantaina 7.3. klo 17 alkaen. Jos alkaa näyttää siltä, että juuri kukaan ei pääse paikalle, niin tätä voidaan uudelleenharkita. Paikka luonnollisesti täällä meillä Tilkankadulla :)

Ilmoittautuminen kommentoimalla tätä postia. Laittakaa ainakin jotain kommenttia heti kun tämän luette, jotta tiedän kutsun huomatun.

Tervetuloa!
T. Jenni

P.S. Klikatkaa ainakin itsenne blogin lukijoiksi tuosta oikeasta reunasta, että joku muukin tänne eksyvä joskus uskaltaisi/huomaisi niin tehdä.

19. helmikuuta 2009

Vauvoille vaatteita!

Sisko sai kaksi ihanaa tyttövauvaa, ja siitähän se vasta neulontariemu repesi :) Vauvoille on kiitollista neuloa, kun kaikki valmistuu niin nopeasti. Ensimmäisenä tarvittiin myssyt ja tumput, kun äitiyspakkauksen pipoihin olisi mahtunut koko vauva...Novitan kypärämyssyn ohje on pienennetty melkein puoleen, tumput on sovellettu Jennin raitalapasohjeesta. Lanka on ihanan pehmoista Novitan Cloud luxusta, roosaa ja valkoista. Punainen myssy on hieman pienempi, joten sen sai Neiti B. Ylijäämälangoista tuli ylellinen räkärätti :)




























Jennin syksyllä neuloma jakku näytti sen verran söpöltä, että lainasin kyseistä Suuren käsityölehden numeroa ja neuloin samaisesta Novitan Cloud luxuksesta pienimmän tarjolla olevan koon. Söpö vaalea korkkinappi löytyi vasta kuvien ottamisen jälkeen Stockmannilta. Vielä se on molemmille vähän iso, mutta tytöt voinevat sitten käyttää sitä peräjälkeen kun kasvavat vähän eri tahdissa :)

Joululahjat (jälkijunassa...)

Olipas vaikea saada aikaiseksi laittaa kuvat koneelle! (Nytkin Jenni on vieressä vahtimassa...) Mutta tässä siis joululahjaksi neulomiani sukkia: Kälylle Kotilieden 21/2008 ohjeella neulotut Sulotar-sukat violetista seiskaveikasta, isälle, miehelle ja kummipojalle tossusukat itselasketuin silmukoin kokeilutyylillä Cool Flamme Tweedistä (jouluinen ja pehmeä löytö LankaMaailma Nordiasta).


15. helmikuuta 2009

Silmukkamerkit

Sain Sisäinen villapaita -blogista inspiraation tehdä vihdoin omat silmukkamerkit, ja pääsin eroon hankalasta merkkilangasta kesken olevassa Sagittaria-projektissani. Samalla saatte siis kurkistuksen myös siitä! Helmet ovat helmivarastostani. Vaijeria riitti juuri ja juuri vain neljän merkin tekoon, mutta itse käytän niitä niin vähän, että eiköhän noilla pärjätäkin.

10. helmikuuta 2009

Tiskirättejä jenkkityyliin




Jälleen Ravelryn innoittamana halusin kokeilla puuvillaisten tiskirättien neulomista. Vielä kun törmäsin Sokoksella Novitan uutuuspuuvillaan Luxus Cotton, niin olihan sitä pakko kokeilla. Ensimmäiset kaksi tein Antille synttärilahjoiksi, joten teemoina Space Invaders ja Homer. Kolmas onkin ehkä sitten ystävänpäivälahja :)

Valkoiset pitsisukat

Pitkästä aikaa pääsin myös sukan kutomisen makuun, tosin vaikeuksien kautta. Yritin ensin tehdä Pirkka-lehdestä löytyneitä pitsisukkia, mutta jostain syystä yksinkertainen pitsineule osoittautui liian vaikeaksi tehdä siististi ja symmetrisesti. Siispä löysin Ravelryn kautta ohjeen Kerttu-sukkiin ja olen oikein tyytyväinen lopputulokseen.










Lanka: 7 veljestä
Puikot: 4 mm
Koko: 37/38

Palmikkopipo nro 2



Mitä saat kun risteytät kahden edellisen postauksen neulokset?
Tietysti vihreän palmikkopipon! Lanka on FLS:n jämiä, vajaa 2 kerää vihreää Cloudia siis. Puikot oli kait 3:t. Ohje on alunperin 7 veljekselle Novitalta, ja tarkoitus oli siis neuloa baskeri. Joko käsiala tai puikot oli kuitenkin niin pienet, että päähineestä tulikin pipo. Sopii tietysti mainiosti villatakin kanssa :)

1. helmikuuta 2009

Palmikkopipo

Ainoa järkevä piponi sopi lähinnä 20 asteen pakkasille, ja koska sellaisia ei ole Helsingissä pahemmin ollut, piti saada uusi pipo :) Langaksi valitsin villaa hylkien mustan Nissegarnin (100% akryylia) ja ohjeena oli DROPS Designin palmikkopipo hieman muokattuna.


Olen ehtinyt viime aikoina neuloa ihan minimaalisesti, sillä työpäivän jälkeen sitä vapaata aikaa ei vaan kertakaikkiaan ole niin paljon. Kouluun ei ole ikävä, mutta käsitöiden valmistumisen kannalta se muutama tunti luentoja päivässä tekisi kyllä terää :)

Tällä hetkellä projektina on punainen FLS (Jennin vihreä versio alla), joka toivottavasti valmistuukin joskus... Myös yksi lahjaprojekti pitäisi viimeistellä :)