6. huhtikuuta 2009

Paitoja pienille ja isoille

Aiemmassa postissa mainittu pikkuinen sai nimen sunnuntaina, ja päätin hetken mielijohteesta neuloa lahjaksi Baby Boy 5-Hour Sweaterin. Nimensä mukaisesti villatakki on nopeatekoinen ja helppo. Langaksi valitsin vihreän Isoveli Colorin. Puikot olivat kokoa 5. Kun vielä juuri sopiva nappikin löytyi omasta ompelulaatikosta, villatakki sai osakseen melkoista ihastelua ristiäisissä :) Kuulemma malli on tosi hyvä vauvoille, joten siitä vaan neulomaan lähipiirin pikkuisille.


Itselleni neuloin Marks&Kattensin Carolina-langasta Owls-villapaidan. Malli on saavuttanut huippusuosion Ravelryssä eikä ihme - se on nopea, helppo ja aivan ihana. Akryylilanka ei tietysti ole optimaalinen villapaitaan, mutta olen hieman ylpeä siitä, että koska tätä 1.8 euroa kerältä maksavaa lankaa meni paitaani vain hieman yli neljä kerää, koko ihanuuden hinnaksi tuli alle 7.5 euroa! Ai niin, ja puikot olivat kokoa 5. Neuletiheys jäi hieman pienemmäksi kuin ohjeessa, jonka vuoksi jouduin improvisoimaan pöllökuvioiden jälkeen vielä muutaman rivin sileää. Näyttää kyllä ihan hyvältä, että eipä se varsinaisesti haittaa. Ajattelin tehdä toisen paidan samalla ohjeella Sandnes Garnin Fiestasta, jolla neuletiheys menee varmaankin hieman paremmin kohdalleen. Silmiä en ajatellut pöllöille lisätä, sillä ne näyttävät mielestäni ihan tarpeeksi pöllöiltä ilmankin :)

2 kommenttia:

  1. Owls on tosi hieno (kuten jo Ravelryn puolelle kommentoin). Pikkuinen paitakin näyttää oikein söpöltä ja mukavalta projektilta, raitavärjätty lanka sopii yllättävän hyvin!

    VastaaPoista